Omgeving

Casa Lo Es ligt in het bergachtige achterland van de stad Valencia dichtbij het dorpje Dos Aguas. Hier op 650 meter hoogte heeft u een schitterend uitzicht over de lager gelegen bergen en dalen met als markant punt het stuwmeer van de rio Jucar “embalsa de Naranjera” 

Komende van van het dorp Macastre en al stijgende in de richting van Dos Aguas kunt u genieten van adembenemende vergezichten. Casa Lo Es is ligt naast een uitzichtpunt (un mirador) ongeveer 5 km voordat u het dorpje Dos Aguas bereikt.

Het huis bevindt zich op een eigen terrein dat ruim 13.000 m2 berg beslaat. Staande op het balkon zult u meer dan eens verrast worden door de steenbokken die vrij op de hellingen lopen en het beneden niveau van Casa Lo Es hebben uitgezocht om te spelen en schijngevechten te houden. Zie de video voor een grote groep spelende steenbokken!

Kijkt u naar boven dan ziet u daar de heerser van de lucht. Een adelaar. Niet zo ver beneden u is het bel-geklingel van de schaapskudde nog maar net hoorbaar.

Het op- en ondergaan van de zon geeft een gouden gloed aan de bergen waardoor er spectaculaire beelden ontstaan. Evenals het onweer dat gepaard gaat met bliksemschichten die de hele lucht in vuur en vlam zetten, de dubbele regenboog die zich daarna aan u openbaart en die aan beide kanten de aarde lijkt te raken.

Het is natuurlijk geen schering en inslag maar hopelijk behoort u tot de gelukkigen die dit meemaken en als onvergetelijke ervaring mee terug kunnen nemen naar huis.

Dos Aguas is het dichtbijzijnde dorp en telt nog geen 400 inwoners . Toch heeft het een supermarktje en een bakkertje, beiden niet groter dan een huiskamer maar waar je ongelooflijk veel kunt kopen. Het is alsof de tijd hier heeft stilgestaan. Niemand heeft haast of maakt zich druk. 15 km bergafwaarts ligt Macastre .Hier misschien iets meer winkels zoals slager en bakker maar ook hier, neem de tijd want niets gaat snel. Zelfs het versturen van een brief via het postkantoor, kan maar zo een ochtend duren. Elk dorp heeft zijn eigen traditionele feesten meestal vanuit kerkelijke oorsprong maar uitbundig kleurrijk en met de totale participatie van het dorp.

TIP! Op de website Valencia inspiratie op Spanje voor Jou kunt u heel veel inspiratie opdoen voor wat u kunt zien en doen in de regio Valencia!