Cursus: De Kunst van Klei en Vuur

Tijdens deze week leer je hoe je met een nieuw soort klei in staat bent om je werkstuk niet alleen vorm te geven maar ook af te bakken en te glazuren in een open vuur in de buitenlucht.

 

 

Jellie van Kranen volgde meerdere kunstopleidingen, die haar tot een veelzijdig kunstenares maakte, die steeds op zoek is naar nieuwe technieken en creaties.
Op haar wereldreis in 2000 ontmoette ze in Australië kunstenaars die van hun hobby hun beroep hadden gemaakt. De reis werd uiteindelijk een keerpunt in Jellie’s leven. Ze liet zich inspireren en onderrichten en na haar terugkeer in Nederland (2002) besloot zij de stem van haar hart te volgen en zich fulltime te wijden aan het werken met klei en het bakken van haar creaties in een raku oven.

tel:0612343969 emailadres: jelsjes@hotmail.com

 

Jos Ehlen was al in haar vroegste jeugd geobsedeerd door keramiek en klank. Na de studie aan de Rietveldacademie vervolgde ze in 1968 de keramiekstudie aan de Stadsacademie voor toegepaste kunsten in Maastricht. Zij geeft al jaren keramiekcursussen aan enthousiaste leerlingen en deinst er niet voor terug nieuwe experimenten en mogelijkheden aan te gaan. Jos heeft tussen 1972 en 2007 veel werk geëxposeerd zowel in het binnen -, als buitenland.

tel: 0639789760 emailadres: josehlen@gmail.com

 

Data: 24 t/m 31 oktober 2018

Programma

Woensdagochtend 24 oktober aankomst Valencia vluchthaven rond 10.00 uur. Aankomst Casa Lo Es rond 11.30. We nemen rustig de tijd om kennis te maken en nemen de weekplanning door.

De rest van de dagen wordt globaal de volgende dagindeling gehanteerd:Elke ochtend rond half negen is er ontbijt zodat je goed gevoed aan je kleiavontuur kunt beginnen. Rond 13.00 uur wordt er geluncht en daarna ga je met frisse moed weer aan het werk om vervolgens rond 18.00 uur de dag te beeindigen met een happyhour en een overheerlijke maaltijd.

Zondagochtend gezellige markt in Alborache en eten we s’middags  buiten de deur rond twee uur en daarna vrij programma.

Dinsdagavond feestelijke afsluiting: Een spaanse kok komt bij ons aan huis de wereldberoemde Paella Valenciana maken.

woensdagochtend inpakken en vlucht vanaf Valencia om 13.55 uur. Vertrek Vanaf Casa Lo Es rond 11.00 uur.

 

Prijs: 795,-

Bij deze prijs is inbegrepen:

  • Transfer van en naar het vliegveld in Valencia
  • 3 maaltijden per dag.
  • 6-7 uur per dag begeleiding van Jellie en Jos
  • Al het materiaal en gebruik van gereedschap
  • Drinkwater, koffie en thee onbeperkt.

Niet inbegrepen:

  • Vliegtickets en eventuele reisverzekering.
  • Andere drankjes. Deze zijn voor 1 euro per glas verkrijgbaar

 

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

captcha
Voer de bovenstaande code in

DutchEnglishGermanSpanish